Veseli srpanj – “Mala škola plivanja”

Nedaleko od Dječjeg vrtića Šandrovac, na nepunih 20 minuta laganog hoda, nalazi se bazen “Gradina”. Malo dječjih vrtića ima tu mogućnost imati bazen u svojoj blizini, pa smo odlučili iskorititi to na najbolji mogući način. U dogovoru s kinezilogom Nikolom Šibarićem (Šibom) prijavili smo se na školu plivanja za naš najmlađe. Šiba je razvijao plan kako nam pristupiti i razviti plan “škole plivanja za vrtić”.

U ponedjeljak, 28. lipnja 2021., naoružani do zuba: ručnicima, kupaćim kostimima, kremamam za sunčanje, kapama za zaštitu od sunca, plivalicama; krenuli smo put bazena.

Pravila koja smo dogovorili bila su:

-u parovima idemo polako do bazena,

-na bazenu se presvlačimo u kupaće kostime,

-namažemo se kremom i

– slijedimo pravila koja će nam gospodin Nikola odrediti.

Dolaskom na bazen, zabljesnula nas je prekrasna plava boja, no, suzdržali smo se i pričekali našeg trenera Nikolu. Kada se gospodin Nikola pojavio( čovjek od 2 metra i oštrog glasa, ali mekog srca) nije bilo sumnje da ga djeca neće slušati. Pozvao ih je na razgibavanje u mali bazen, u kojem smo se namočili i odmah im je rekao: “sada ćemo svi jedan, za drugim skočiti u veliki bazen”.

Prvi dan nam je bio prekrasan, nakon povratka u vrtić, na vješalicu smo objesili mokre ručnike i kupaće kostime, ručali i u roku 10 minuta svi pozaspali.

Tako smo polazili “malu školu plivanja” i u utorak, srijedu i četvrtak. Već u četvrtak imali smo petero djece koji samo što ne proplivaju ( Dora, Tin, Toni, Nina i Ivano).

Zaključili smo, osim što djeca razvijaju vještine koje će im u životu puno značiti, isto tako se na ovim visokim temperaturama svi zajedno osvježimo. Nemojte misliti da je gotova naša “mala škola plivanja”, jer nastavljamo i ovaj tjedan.